Telefoon:
+31 (0)570 – 59 55 09

E-mail:
info@komperda.nl

WhatsApp:
+31 (0)570 – 59 55 09


Blog: Verbouwen of verhuizen

Home » Blog: Verbouwen of verhuizen
– Kelly Komperda-Bosch

Verbouwen of verhuizen?

Introductie

Ben je de afgelopen tijd aan het overwegen om te verhuizen vanwege een gebrek aan ruimte in jouw woning? Het kan frustrerend zijn om jezelf constant geconfronteerd te zien met volgepropte kamers en opbergruimtes die uitpuilen. Maar voordat je de beslissing neemt om te verhuizen naar een grotere woning, is het belangrijk om na te denken over de voordelen van verbouwen. In deze blog zullen we onderzoeken waarom verbouwen vaak een betere keuze kan zijn dan verhuizen.

We zullen kijken naar de verschillende voordelen van verbouwen, zoals het behoud van emotionele en financiële investeringen in de huidige woning, evenals de kostenbesparingen die ermee gepaard gaan. Of je nu extra ruimte wilt creëren voor een gezinsuitbreiding of gewoon wat meer comfort wilt toevoegen aan jouw leefruimte, deze blog heeft als doel om jouw te helpen helderheid te krijgen over welke optie voor jouw het meest geschikt is.

Verbouwen of verhuizen
Uitbouw

Dus, waarom verbouwen en niet verhuizen? In de komende stukken zullen we dit onderwerp uitvoerig bespreken en nader ingaan op specifieke aspecten die relevant zijn voor uw situatie. Van het financiële aspect tot het gemak van thuisverbetering, elk argument zal worden belicht. Blijf lezen en ontdek waarom verbouwen misschien wel de beste keuze is voor jouw!

LEES MEER…

De voordelen van verbouwen

Verbouwen kan veel voordelen met zich meebrengen, vooral als je op zoek bent naar meer ruimte in je woning. Laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste voordelen die verbonden zijn aan het uitbreiden en aanpassen van je huidige woning.

1. Behoud van emotionele en financiële investering: Een belangrijk voordeel van verbouwen is dat je geen afscheid hoeft te nemen van de emotionele band die je hebt opgebouwd met je huidige woning. Het kan zijn dat je al jarenlang in dit huis woont, waardevolle herinneringen hebt gemaakt en een hechte gemeenschap om je heen hebt opgebouwd. Door te kiezen voor verbouwen, behoud je deze emotionele investering en blijf je genieten van de vertrouwde omgeving waarin je woont. Bovendien kun je door te verbouwen ook een financiële investering behouden. Het verkopen en verhuizen naar een nieuwe woning brengt vaak aanzienlijke kosten met zich mee, zoals makelaarscourtage, overdrachtsbelasting en verhuis- en inrichtingskosten. Door te kiezen voor een verbouwing kun je deze kosten vermijden en in plaats daarvan investeren in het creëren van de extra ruimte die je nodig hebt binnen de bestaande structuur van de woning.

2. Maatwerkoplossingen: Door te verbouwen heb jij controle over hoe de extra ruimte wordt ontworpen en gebruikt. Je kunt rekening houden met jouw specifieke behoeften en wensen, waardoor je een op maat gemaakte oplossing kunt creëren die perfect past bij jouw levensstijl. Of je nu een extra slaapkamer, een thuiskantoor of een speelruimte voor de kinderen wilt hebben, door te verbouwen kun je deze ruimtes aanpassen aan jouw eigen ontwerpvoorkeuren en functionele eisen.

3. Kostenbesparing: Hoewel verbouwen initieel kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn in vergelijking met verhuizen naar een grotere woning. Denk bijvoorbeeld aan hypotheekkosten en hogere maandelijkse lasten die gepaard gaan met het kopen van een nieuwe woning. Door te kiezen voor verbouwen bespaar je op deze kosten en kun je in plaats daarvan investeren in het renoveren en optimaliseren van jouw huidige woning. Daarnaast kunnen er ook belastingvoordelen zijn bij het verbouwen van je woning, zoals bepaalde renovatie- of energiebesparingsregelingen waarvoor je mogelijk in aanmerking komt. Dit kan helpen om de totale kosten van de verbouwing te verlagen. Verbouwen biedt dus verschillende voordelen voor mensen die behoefte hebben aan meer ruimte in hun woning. Het behoudt zowel de emotionele als financiële investeringen in de huidige woning, biedt maatwerkoplossingen om aan specifieke behoeften te voldoen, en kan ook kosteneffectief zijn op de lange termijn vergeleken met verhuizen.

In het volgende stuk zullen we verder ingaan op de kostenbesparende aspecten van verbouwen, zodat je een beter beeld krijgt van hoe dit jouw financiële situatie kan beïnvloeden.

—> Lees snel verder… <—

Uitbouwen
Verbouwen of verhuizen
Verhuizen of verbouwen
Donation Form (#4)

Laat uw gegevens achter voor meer informatie!

Kostenbesparing bij verbouwen

Kostenbesparing bij verbouwen: Verbouwen kan niet alleen zorgen voor meer ruimte en maatwerkoplossingen, maar het kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen in vergelijking met het verhuizen naar een grotere woning. Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop verbouwen je geld kan besparen.

1. Geen verhuiskosten: Een van de grootste kostenposten bij het verhuizen is vaak de daadwerkelijke verhuizing zelf. Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf, het huren van een verhuiswagen en het inschakelen van hulp kunnen allemaal behoorlijk wat geld kosten. Door te kiezen voor een verbouwing hoef je deze kosten niet te maken, aangezien je simpelweg in je huidige woning blijft.

2. Geen makelaarscourtage en overdrachtsbelasting: Bij het verkopen van een woning komt ook makelaarscourtage kijken, wat meestal 1 tot 2% van de uiteindelijke verkoopprijs bedraagt. Daarnaast moet er rekening gehouden worden met de overdrachtsbelasting die verschuldigd is bij de aankoop van een nieuwe woning. Door te kiezen voor verbouwen bespaar je deze extra kosten, aangezien er geen sprake is van aan- of verkopen.

3. Lagere hypotheekkosten: Als je ervoor kiest om te verbouwen in plaats van te verhuizen, betekent dit dat je niet te maken hebt met het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Hierdoor vermijd je de bijbehorende kosten, zoals hypotheekadvieskosten, taxatiekosten en notariskosten. Bovendien kan verbouwen resulteren in een lagere hypotheeksom dan wanneer je zou verhuizen naar een grotere woning. Dit kan betekenen dat je maandelijkse hypotheeklasten lager uitvallen.

4. Behoud van lage rente: Als je al een hypotheek hebt met een lage rente, kan het voordelig zijn om deze te behouden tijdens het verbouwen. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek voor de aankoop van een nieuwe woning kunnen de rentetarieven hoger zijn, waardoor je uiteindelijk meer betaalt over de looptijd van de lening.

5. Mogelijke belastingvoordelen: Bij bepaalde verbouwingen kunnen er ook fiscale voordelen zijn waarvan je kunt profiteren. Zo kun je in sommige gevallen in aanmerking komen voor subsidies of regelingen die gericht zijn op energiebesparing of duurzaamheid. Dit kan helpen om de totale kosten van de verbouwing te verlagen en op lange termijn geld te besparen.

Verbouwen biedt dus niet alleen meer ruimte en maatwerkoplossingen, maar kan ook leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van verhuizen naar een grotere woning. Door geen verhuiskosten, makelaarscourtage en overdrachtsbelasting te hoeven betalen, lagere hypotheekkosten te hebben en mogelijke belastingvoordelen te benutten, kun je jouw financiële situatie optimaliseren.

In het volgende stuk zullen we ingaan op de mogelijkheden voor persoonlijke aanpassingen en maatwerk tijdens een verbouwing.

Meer ruimte?

Persoonlijke aanpassingen en maatwerk

Persoonlijke aanpassingen en maatwerk: Een van de grote voordelen van het verbouwen van je woning in plaats van te verhuizen, is dat je volledige controle hebt over de aanpassingen en het maatwerk in je woning. Dit stelt je in staat om jouw woning volledig naar jouw smaak te maken en te voldoen aan al jouw specifieke wensen en behoeften.
Of het nu gaat om het creëren van extra ruimte voor een groeiend gezin, het inrichten van een thuiskantoor of hobbyruimte, of zelfs het toevoegen van luxe voorzieningen zoals een sauna of home cinema, een verbouwing geeft je de vrijheid om jouw woning helemaal op maat te maken.
Bij het verbouwen kun je niet alleen rekening houden met functionaliteit, maar ook met esthetiek. Je kunt kiezen voor materialen, kleuren en ontwerpen die passen bij jouw persoonlijke stijl en smaak. Of je nu kiest voor een modern en strak interieur of juist houdt van een klassieke en rustieke uitstraling, bij verbouwen heb je alle vrijheid om dit te realiseren.
Daarnaast kun je tijdens een verbouwing ook inspelen op eventuele speciale behoeften of wensen die jij of iemand in jouw gezin heeft. Als er bijvoorbeeld iemand in huis is met mobiliteitsproblemen, kun je overwegen om drempelloze deuropeningen te creëren of extra brede gangpaden aan te leggen. Zo kan iedereen in jouw woning veilig en comfortabel bewegen.
Bovendien biedt een verbouwing de mogelijkheid om jouw woning toekomstbestendig te maken. Als je bijvoorbeeld verwacht dat je in de toekomst meer ruimte nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een extra verdieping toe te voegen tijdens de verbouwing. Dit betekent dat je geen rekening hoeft te houden met de beperkingen van een bestaand huis en volledige vrijheid hebt om aanpassingen te doen die passen bij jouw lange termijnplannen.
Kortom, door jouw woning te verbouwen in plaats van te verhuizen, heb je de kans om persoonlijke aanpassingen en maatwerk toe te passen. Of het nu gaat om het creëren van extra ruimte, het aanpassen van functionaliteiten, het kiezen van een specifieke stijl of zelfs het inspelen op speciale behoeften of toekomstplannen, verbouwen geeft je de mogelijkheid om jouw woning volledig naar wens aan te passen.
In het volgende stuk zullen we ons richten op hoe een verbouwing waarde kan toevoegen aan jouw woning.

Verbouwen

Waardevermeerdering van de woning bij verbouwen

Waardevermeerdering van het huis bij verbouwen: Een van de belangrijke voordelen van verbouwen in plaats van verhuizen is de potentie om de waarde van je huis te verhogen. Door slimme verbouwingen uit te voeren, kun je niet alleen genieten van een vernieuwde en verbeterde woning, maar ook een aantrekkelijke investering doen voor de toekomst.
Het uitvoeren van doordachte en hoogwaardige renovaties kan leiden tot indrukwekkende waardestijgingen in onroerend goed. Met name in populaire en gewilde gebieden kunnen goed geplande en professioneel uitgevoerde verbouwingen resulteren in aanzienlijke winsten wanneer je besluit om je woning uiteindelijk te verkopen.
Er zijn verschillende aspecten die kunnen bijdragen aan waardevermeerdering tijdens een verbouwing. Het toevoegen of aanpassen van ruimtes, zoals het creëren van extra slaapkamers, een thuiskantoor of een badkamer, kan enorm bijdragen aan de marktwaarde.
Het vergroten van de leefruimte door middel van een uitbouw of het plaatsen van een dakkapel kan eveneens zorgen voor aanzienlijke meerwaarde.
Energie-efficiëntie is tegenwoordig ook een belangrijke factor die kan bijdragen aan waardestijging. Het investeren in betere isolatie, hoog rendementsbeglazing, zonnepanelen of andere energiebesparende maatregelen maakt je woning niet alleen milieuvriendelijker, maar kan ook extra aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.
Daarnaast kunnen kwalitatieve verbouwingen van keuken en badkamer ook het verschil maken. Deze ruimtes spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de waarde en aantrekkingskracht van een woning. Het upgraden naar moderne, duurzame en stijlvolle voorzieningen kan je woning opwaarderen naar een hoger prijsniveau.
Het is echter belangrijk om te benadrukken dat niet alle verbouwingen automatisch leiden tot waardevermeerdering. Het is essentieel om de kosten van de renovaties te evalueren in verhouding tot de verwachte opbrengsten. Het inschakelen van een professionele taxateur of vastgoedadviseur kan helpen bij het berekenen van de mogelijke waardestijging na de verbouwing. Bovendien moeten de gebruikte materialen, ontwerpkeuzes en arbeidskosten zorgvuldig worden overwogen. Kwaliteit en vakmanschap spelen een grote rol in hoe potentiële kopers of huurders jouw woning beoordelen.
Al met al biedt verbouwen dus niet alleen de kans om jouw woning naar wens aan te passen, maar ook om waarde toe te voegen aan je eigendom. Door slimme investeringen in renovaties kun je profiteren van zowel het huidige plezier als toekomstige financiële voordelen.
In het volgende stuk geef ik graag nuttige tips voor een succesvolle verbouwing!
Contact formulier

Contact met ons opnemen

Wilt u meer informatie over uitbouwen, aanbouwen, dakkapellen of onze service?
Neem dan gerust contact met ons op.

U kunt hiervoor gebruik maken van het contactformulier hiernaast.
Vul uw naam, e-mailadres en uw bericht in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. We streven ernaar om binnen 48 uur te reageren op uw bericht.

Contactformulier

Tips voor een succesvolle verbouwing

Tips voor een succesvolle verbouwing: Een verbouwing kan een spannende en uitdagende tijd zijn, maar met de juiste planning en aanpak kun je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt.
Hier zijn enkele tips om je te helpen bij een succesvolle verbouwing.
1. Stel een gedetailleerd plan op: Begin met het maken van een gedetailleerd plan voor je verbouwingsproject. Denk na over de gewenste resultaten, de benodigde materialen en het budget.
2. Houd rekening met toekomstige behoeften: Denk goed na over jouw toekomstige behoeften bij het plannen van de renovatie. Misschien heb je nu extra ruimte nodig voor een thuiskantoor, maar wil je in de toekomst wellicht ruimte voor uitbreiding van jouw gezin. Probeer te anticiperen op mogelijke veranderingen zodat je niet snel weer moet gaan verbouwen.
3. Maak gebruik van duurzame materialen: Overweeg duurzame materialen bij jouw renovatieproject. Deze materialen gaan langer mee, zijn energiezuiniger en kunnen jouw kosten op de lange termijn verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van LED-verlichting, isolatiematerialen en waterbesparende apparaten.
4. Communiceer regelmatig: Zorg voor open en regelmatige communicatie met alle betrokken partijen tijdens het verbouwingsproces. Bespreek eventuele wijzigingen of problemen die zich voordoen en werk samen aan oplossingen. Een goede communicatie is essentieel om gemaakte plannen tot een goed einde te brengen.
5. Hou rekening met je budget: Houd altijd rekening met je budget tijdens de verbouwing en probeer deze niet te overschrijden. Houd een gedetailleerd overzicht bij van alle uitgaven en zorg ervoor dat je voldoende financiële ruimte hebt voor onverwachte kosten.
6. Zorg voor een tijdelijke woonsituatie: Als de renovatiewerken intensief zijn, kan het handig zijn om tijdelijk elders te wonen om overlast te minimaliseren. Dit kan een hotel zijn of bij familie of vrienden verblijven. Het biedt je ook rust en ruimte om na te denken over eventuele wijzigingen in het plan.
Met deze tips in gedachten kun je jezelf goed voorbereiden op een succesvolle renovatie-ervaring die voldoet aan al jouw wensen. Ik hoop dat deze blogserie “Verbouwen of verhuizen” nuttig is geweest! Heb je nog verdere vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Team Komperda

Het team voor uw verbouwing!

Contact met ons opnemen:

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09:00 – 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 – 13:00 uur.
T. 0570 – 59 55 09 (ook Whatsapp)

E. info@komperda.nl

Of vul hier het contactformulier in.
Wilt u meer tips of inspiratie op doen, volg ons dan op Facebook, Instagram of Youtube.

Zie ook: