Telefoon:
+31 (0)570 – 59 55 09

E-mail:
info@komperda.nl

WhatsApp:
+31 (0)570 – 59 55 09


Airco Deventer

Home » Airco Deventer

Bent u op zoek naar airconditioning?

Arico DeventerAirco Deventer / Airconditioning Deventer

Komperda Bouwbedrijf, Airco Deventer, biedt specialistische kennis en ervaring op het gebied van airconditioning. Wij werken klantgericht en zorgen voor een passende installatie bij uw wensen en behoeften. Wij beschikken over de deskundigheid om u te voorzien van advies op maat. Daarnaast staat het bedrijf garant voor professionele installatie en goede service met garantie. Dit zorgt ervoor dat u kunt genieten van verkoeling op warme dagen en verwarming op koude dagen zonder zorgen over de installatie. Kortom, bij ons bent u verzekerd van een betrouwbare partner die zorgt voor een comfortabel binnenklimaat.

Kenmerken:

 • Energielabel A++
 • Nagenoeg geluidloos (19db)
 • Mooi design
 • Leidingen netjes afgewerkt d.m.v. gootjes
 • infrarood afstandsbediening
 • Zowel geschikt voor:
  • Verwarmen
  • Koelen
  • Circuleren
  • Ontvochtigen
 • Temperatuur aanduiding op het display
 • Instelbare slaapstand
 • Wasbare filters
 • 2 jaar garantie

Airco in Deventer:

Airconditioning is een apparaat dat de lucht in een ruimte koelt en tegelijkertijd de temperatuur en vochtigheid regelt. Het is een handige uitvinding die zorgt voor comfortabele omstandigheden binnenshuis, vooral tijdens warme zomerdagen. Naast het koelen van de lucht, verbetert airco ook de luchtkwaliteit. Het filtert namelijk stofdeeltjes, pollen en andere allergenen uit de lucht. Een ander voordeel van airconditioning is dat het zowel kan verwarmen als koelen. Er zijn verschillende soorten airco’s beschikbaar, zoals split-units en multi-split systemen. Bij het installeren van een airco is het belangrijk om te zorgen voor een optimale werking. Daarom is onderhoud en installatie door een professioneel airco bedrijf in Deventer aan te raden. Wij kunnen, in samenwerking met StarAir, ervoor zorgen dat de airco goed wordt geïnstalleerd en op de juiste manier wordt onderhouden, zodat deze optimaal blijft functioneren.

Airco Deventer

Voordelen van een airco:

Een airconditioning systeem biedt verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een verbeterde luchtkwaliteit in huis. Een airco filtert namelijk de lucht en verwijdert zo stof, pollen en andere allergenen uit de lucht. Dit zorgt voor een gezondere leefomgeving, vooral voor mensen met allergieën of astma. Daarnaast zorgt een airco voor een comfortabelere binnentemperatuur, ongeacht de buitentemperatuur. Hierdoor kunt u beter ontspannen en slapen, wat weer bijdraagt aan verhoogde productiviteit en concentratie. Ook kan een airco helpen om de levensduur van elektronische apparatuur te verlengen, omdat deze minder snel oververhit raken. Bovendien kan een airco zelfs besparen op energiekosten, omdat het efficiënter koelt dan bijvoorbeeld een ventilator.

Temperatuur regelen: Een airco is een handig apparaat om de temperatuur in huis te regelen. Vooral in de zomermaanden kan het erg warm worden. Met een airco kunt u ervoor zorgen dat de temperatuur in huis aangenaam blijft. Bij ons kunt u terecht voor een aanschaf en installatie van een airco.

Luchtvochtigheid optimaliseren: Naast het regelen van de temperatuur kan een airco ook helpen bij het optimaliseren van de luchtvochtigheid in huis. Te droge lucht kan leiden tot irritaties aan de luchtwegen en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Een airco kan in dit geval helpen door vocht aan de lucht toe te voegen.

Luchtcirculatie verbeteren: Een ander voordeel van een airco is dat het de luchtcirculatie in huis verbetert. Dit is vooral handig als u last hebt van allergieën of astma. Door de lucht in huis te filteren en te circuleren, kunnen allergenen en stofdeeltjes worden verminderd.

Lucht filteren: Het filteren van de lucht is een belangrijk onderdeel van een airco. Het zorgt ervoor dat de lucht in huis schoon blijft en vrij van bacteriën en schimmels. Hierdoor wordt de kans op gezondheidsproblemen verkleind.

Onderhoud en schoonmaak: Een airco kan energiezuinig worden gebruikt door deze op de juiste manier in te stellen en door regelmatig onderhoud te plegen. Door de filters regelmatig schoon te maken en de airco jaarlijks te laten onderhouden, kan de levensduur van de airco worden verlengd en kan deze optimaal blijven functioneren.

Deventer airco
Airco in Deventer

Hoe werkt een airco:

Een airco is een apparaat dat zorgt voor verkoeling of verwarming en een aangenaam binnenklimaat. Er zijn verschillende soorten airconditioning beschikbaar, waaronder de split airco en de mobiele airco. Het verschil tussen deze twee is dat een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit die via leidingen met elkaar zijn verbonden, terwijl een mobiele airco één geheel vormt en verplaatsbaar is. Het koelproces van een airco werkt als volgt: de warme lucht wordt opgezogen en door middel van een koelmiddel afgekoeld. Vervolgens wordt de koude lucht terug de ruimte ingeblazen. Een goede installatie van de airco is hierbij van groot belang, omdat dit ervoor zorgt dat het koelproces optimaal kan verlopen en de airco energiezuinig gebruikt kan worden. Om de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte te regelen, is het belangrijk om de airco op de juiste manier in te stellen. Zo kan de gewenste temperatuur worden ingesteld en kan de luchtvochtigheid worden geregeld door middel van een ontvochtigingsfunctie.
Airconditioning werkt door middel van verschillende onderdelen die samen zorgen voor het reguleren van de temperatuur en luchtvochtigheid in een ruimte. Een van de belangrijkste onderdelen is de koelvloeistof, die ervoor zorgt dat warme lucht wordt afgevoerd en koude lucht wordt verspreid. Dit proces begint bij de compressor, die de koelvloeistof comprimeert en daardoor opwarmt. Vervolgens wordt de warme koelvloeistof naar de condensor geleid, waar het door middel van luchtcirculatie wordt afgekoeld. Het expansieventiel regelt de druk van de koelvloeistof en zorgt ervoor dat deze kan verdampen in de verdamper. Hierbij wordt warmte onttrokken aan de lucht, waardoor deze afkoelt en als koele lucht terug de ruimte in wordt geblazen. Om de lucht ook schoon te houden, zijn er luchtfilters geïnstalleerd die stof en andere deeltjes uit de lucht filteren voordat deze wordt verspreid. Door al deze onderdelen samen te laten werken, kan airconditioning zorgen voor een aangenaam binnenklimaat.

Airco installatie:

Komperda Bouwbedrijf heeft ervaring met het installeren van airco’s in Deventer en omstreken. De kwaliteit van de installatie staat bij dit bedrijf hoog in het vaandel. Zij werken met professionele materialen en zorgen voor een vakkundige plaatsing van de airco. Naast de installatie biedt Komperda Bouwbedrijf ook mogelijkheden voor onderhoud en reparatie van de airco. Dit is belangrijk voor een goede werking en levensduur van het apparaat. Klanten kunnen dus rekenen op een totaalpakket aan diensten. De prijsstelling van de installatie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type airco en de grootte van de ruimte. Komperda Bouwbedrijf hanteert echter altijd eerlijke en transparante tarieven. Als aanvullende diensten biedt Komperda Bouwbedrijf ook advies op maat en de mogelijkheid om de airco te integreren in het interieur van de ruimte. Dit zorgt voor een esthetisch geheel en een optimaal gebruiksgemak.

Tot slot zijn er diverse positieve referenties van eerdere klanten van Komperda Bouwbedrijf. Zij zijn zeer tevreden over de service, kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf en raden het dan ook zeker aan voor de installatie van een airco in Deventer en omgeving.
Wat is een inverter: De nieuwste aircosystemen beschikken over de zogenoemde invertertechnologie. Deze techniek zorgt voor een gelijkmatige koeling. Het komt erop neer dat het systeem niet ‘wacht’ tot een bepaalde temperatuur wordt bereikt om in actie te komen (koelen of verwarmen), maar dat gevoelige temperatuursensoren voortdurend de omgeving peilen en de lucht- en temperatuurstroom erop aanpassen. Dit principe voorkomt dat de airco uitschakelt zodra hij zijn ingestelde temperatuur heeft bereikt en weer aanschakelt op het moment dat de temperatuur weer een paar graden is gestegen. Deze traditionele werking komt onrustiger over, want de airco installatie moet harder werken en gaat meer blazen, en daarbij is het minder comfortabel: de temperatuur gaat van warm naar koel naar warm, enzovoort. Een airco installatie met een inverter houdt zijn compressor actief en geeft al naar gelang de omstandigheid meer of minder vermogen, waardoor de temperatuur veel gelijkmatiger blijft. Door deze technologie, gebruikt de airco installatie aanzienlijk minder energie. (Bron: StarAir)
Komperda en Starair

Zie ook: